ЧЕСТА ПИТАЊА – ОБРАЗОВНИ ПОРТАЛ МАША И РАША

Колико времена важи лиценца за приступ страни www.masairasa.rs?

Лиценца важи годину дана (365 дана). Пре истека тог периода путем електронске поште ћемо вас позвати да продужите лиценцу.

Шта нуди образовни портал www.masairasa.rs?

Интернет страна нуди више од 200 мултимедијалних садржаја за забавно и креативно учење. Детаљан опис садржаја можете наћи у рубрици За родитеље. Презентације за децу се налази у кратком цртаном филму у рубрици За децу.

Коме је намењен портал www.masairasa.rs?

Образовни портал Маша и Раша је намењен предшколцима и ученицима у нижим разредима основне школе. Замишљен је тако да деца могу да га употребљавају самостално или уз помоћ родитеља. Садржај је примерен и за коришћење у обданишту и школи (приликом наставе, продуженог боравка, допунске или додатне наставе). Наиме, интернет страна www.masairasa.rs је одлична допуна било ког комплета за учење, иако је настала као електронска грађа комплета радних свезака за припремно предшколско Маша и Раша.

Који мултимедијални садржаји су на располагању?

На сајту www.masairasa.rs се налазе бројни интерактивни задаци са звучним упутствима, аудио и видео снимцима, дидактичке игре, радни листови, илустроване приче, песмице и још много тога.

Шта ми је потребно за коришћење портала www.masairasa.rs?

За коришћење вам је потребан рачунар са поузданом интернет везом. Препоручујемо да испробате неке садржаје и тако проверите да ли је ваша интернет веза довољно брза за коришћење портала. За коришћење вам је потребан и програм Аdobe Flash Player. Програм можете да инсталирате бесплатно овде.

Да ли на портал www.masairasa.rs могу да уђем бесплатно?

Одређени број задатака је на располагању и без уплате и регистрације, a то су они задаци који нису означени кључаоницом.

Које могућности плаћања постоје?

Уколико купите комплет радних свезака за предшколско Маша и Раша на поклон добијате активациони CD за приступ порталу www.masairasa.rs. Уколико желите само годишњу претплату за портал, уплата се врши се по предрачуну.

Како да наручим и платим приступ порталу?

У горњем десном углу улазне стране одаберете опцију Претплатите се, попуните образац и на своју и-мејл адресу добићете предрачун са свим подацима за уплату.

Колико времена важи лиценца за приступ страни www.masairasa.rs?

Лиценца важи годину дана (365 дана). Пре истека тог периода путем електронске поште ћемо вас позвати да продужите лиценцу.

Како могу да добијем активациони код?

Активациони код добијате на CD-у уз комплет радних свезака за предшколско Маша и Раша или путем и-мејла уколико се претплатите на сајту.

Шта треба да урадим ако моје дете изгуби активациони код?

Активациони код је за једнократну употребу. Ако сте га користили приликом регистрације на www.masairasa.rs пре него што га је дете изгубило, нек вас то не брине, јер вам касније више неће бити потребан. Ако код још нисте користили на www.masairasa.rs можете да нам се обратите путем мејла на адресу podrska@klett.rs или на телафон 011/3348 384 (Издавачка кућа KLETT).

Да ли на портал www.masairasa.rs могу да приступам само са мог рачунара?

Активациони код омогућава да се пријавите са било ког рачунара, под условом да има поуздану интернет везу и инсталиран програм Аdobe Flash Player. За пријаву користите своје корисничко име и лозинку. Није могућ истовремени приступ са више рачунара уз исти активациони код. Саветујемо вам само да приликом уласка на портал са других рачунара не означите опцију Запамти ме.

Где добијам додатне информације у вези с поруџбином приступа порталу www.masairasa.rs?

Уколико вам је потребно више информација, као што их пружа рубрика Претплатите се у горњем десном углу улазне стране (даље покушајте да нађете информације тамо), можете увек да се обратите нама, Издавачкој кући KLETT. Наше контакт податке и радно време наћи ћете на дну стране на линку Контакт.

Где могу да пријавим грешку и технички проблем на порталу www.masairasa.rs?

На дну стране, налази се линк Ваши предлози, који ће вас одвести до одговарајућег обрасца. Недостатке ћемо отклонити у најкраћем могућем року. Можда ћемо вас контактирати уколико из описа не буде сасвим очигледно до какве грешке је дошло.

Када ће бити на располагању нове стране, приказане сликом У припреми на улазној страни?

Портал www.masairasa.rs се непрестано развија, допуњује и надграђује. Слика на улазној страни Школска улица 1‒2 са натписом У припреми најављује нови ниво са садржајем за старију децу (1. и 2. разред основне школе) који ће на располагању бити од јесени 2013.
Tо није једини садржај који развијамо, редовно ћемо радити и мање надградње. О важнијим допунама и надградњама кориснике ћемо обавештавати путем електронске поште и на www.masairasa.rs.

Како могу да допринесем развоју портала www.masairasa.rs као васпитач и учитељ?

Васпитачи и учитељи увек могу да доприносе развоју портала својим мишљењима, образовним материјалом или као аутори. Најбоље је да нам у свим тим случајевима пишете на адресу masairasa@klett.rs.

Да ли родитељи могу да сарађују и допринесу развоју портала www.masairasa.rs?

Родитељи увек могу да допринесу развоју портала www.masairasa.rs својим мишљењима, коментарима и саветима. Најбоље ће бити да нам у свим тим случајевима пишете на адресу masairasa@klett.rs. У наставку предвиђамо и друге облике сарадње родитеља.